Lapsiperheen tulot: Millaista lainasummaa kannattaa hakea?

Lapsiperheen arki voi olla aika ajoin todella hektistä ja rahaa uppoa moniin suurempiin ja pienempiin menoihin. Tällöin auton hylsy katsastuksessa, kodinkoneen hajoaminen tai puhelimen näytön rikkoutuminen voi olla viimeisintä, mitä haluaisi juuri nyt sattuvan, mutta tällaisia yllättäviä tilanteita on lähes mahdotonta ennustaa etukäteen. 

Kun odottamaton meno yllättää, rahan kanssa voi olla jo muutenkin tiukkaa. Tällöin vakuudeton laina voi olla helppo ja nopea rahoituskeino näiden menojen kattamiseen esimerkiksi silloin, kun seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa. Mutta miten lapsiperheen tulot vaikuttavat siihen, kuinka paljon lainaa on mahdollista saada? 

Lainasummaan vaikuttavia tekijöitä on monia

Se, kuinka paljon lapsiperhe voi saada vakuudetonta lainaa, riippuu luonnollisesti myös tulotasosta, vaikka pienempien lainasummien tapauksessa luotonmyöntäjät eivät välttämättä edellytä kovinkaan merkittäviä kuukausituloja. Suuremmilla tuloilla on toki helpompi saada suurempaa lainaa, mutta toisaalta myös silloin, jos menoja on paljon, ei kuukaudessa välttämättä jää käteen niin paljon rahaa, että ne riittäisivät suuremman lainasumman lyhennyksiin.

Myös laina-ajalla on merkitystä, sillä pidempi laina-aika laskee lyhennyksen määrää, mutta toisaalta kasvattaa myös lainakuluja, samalla kun taas lyhyempi laina-aika säästää lainakuluissa, mutta kasvattaa vastaavasti lainan lyhennyksiä. Kun täytät lainahakemuksen Rahoitu-vertailupalvelun kautta, voit laskea helposti laskurin avulla, paljonko arvioitu kuukausierä olisi lainasummaa ja laina-aikaa muuttamalla. Tämän jälkeen voit täyttää lainahakemuksen ja siirtyä ilmaiseen lainojen kilpailutukseen, jonka kautta löydät edullisimmalla korolla varustetun lainan eri pankkien ja rahoituslaitosten joukosta.

Laskurin hyödyntäminen auttaa saamaan paremman kokonaiskuvan siitä, millainen kuukausierä sopii parhaiten omaan taloudellisen tilanteeseen. Lainanhakuun kannattaakin aina valmistautua selvittämällä tarkoin perheen menot ja tulot, jotta lainasumma ja laina-aika voidaan sovittaa mahdollisimman hyvin senhetkiseen rahatilanteeseen.