Miksi säästäminen kannattaa?

Jos rahaa jollakin hetkellä tuntuu olevan kiitettävästi, monelle voi tulla hinku painaa menemään ja tuhlata varantojaan oikein antaumuksella. Jokainen perheellinen kuitenkin tietää, että tämä ei missään tapauksessa ole oikea ratkaisu. Vaikka rahaa jollakin hetkellä tuntuisikin olevan mukavasti, voi seuraavana hetkenä ollakin sellainen tilanne, että sitä ei ole tarpeeksi. Siksi jokainen arvonsa tunteva järkevä aikuinen tietääkin, että säästäminen on ratkaisu monenlaisiin taloudellisiin ongelmiin ja myös mainio ehkäisy niiden syntyyn. Säästämiseen on monia järkeviä syitä, ja tässä artikkelissa on listattu niistä muutama.

Säästäminen kannattaa huonomman päivän varalle

Säästämisen pääsyy on tietenkin se, että säästetyistä varannoista voi olla hyötyä joskus, kun sitä rahaa ei tunnukaan olevan tarpeeksi päivittäisten perusmenojen kattamiseen. Tällöin on varmasti kiitollinen itselleen joka ikisestä pennosesta jonka on laittanut itselleen säästöön. Kannattaa siis ajatella järjellä: vaikka tällä hetkellä pyyhkisikin hyvin, ei aina ole yhtä onnekas tilanne. Kun tämän pitää mielessä, ei huonoa rahatilannetta tai talousahdinkoa varmasti pääse missään vaiheessa syntymäänkään, vaan vanhingot voidaan ehkäistä jo etukäteen. Tämä on tuttu tilanne suurimalle osalle lapsellisista perheistä, ja moni tietääkin että lapsien kanssa yllättäviä menoja voi tulla paljonkin. Siksi tällaisten varalle varautuminen tulee varmasti helpottamaan monia päiviä tulevaisuudessa, eikä sitä paitsi ole yhtään pois nykyhetkestä. Pienten säästöjen tekeminen ei tunnu kukkarossa nyt, mutta saattaa pelastaa elämänlaadun joskus myöhemmin, kun rahasta tekee tiukkaa.

Säästämällä voi alkaa tavoittelemaan unelmia

Vaikka olisikin varma, ettei koskaan joudu minkäännäköiseen talousahdinkoon, ei se ole hyvä syy olla säästämättä. Nimittäin säästötoimet ovat paitsi helppo keino ennaltaehkäistä huonoja päiviä, myös mainio keino tavoitella unelmia. Oli unelmasi suuri tai pieni, tarpeeksi pitkällä ja tähtäimellisellä säästämisellä saat sen varmasti toteutettua. Rahalla ei saa ostettua aivan mitä tahansa, mutta melko paljon saa: unelmoit sitten kauneusleikkauksesta, uudesta autosta tai Amerikanmatkasta, voivat sinun säästösi tarpeeksi pitkään kerättynä tehdä pitkäaikaisesta unelmastasi totta. Perheelliselle tämä on tärkeä asia muistaa, sillä moni perhe haaveilee vaikkapa uuden, suuremman kodin ostosta tai tilavammasta autosta.