Näin säästät perheesi ruokaostoksissa selvää rahaa

Ruokaostokset ovat erityisesti useamman lapsen perheissä varsin suuri menoerä, sillä rahaa kuluu ruoan lisäksi myös pyykinpesuaineisiin, vessapaperiin ja muihin päivittäistavaroihin. Pienellä suunnittelulla ruokaostoksissa on kuitenkin mahdollista säästää jopa useita kymppejä jokaisella kauppakäynnillä. 

5 vinkkiä, joiden avulla säästät selvää rahaa perheen ruokaostoksilla

Perheen budjetoinnissa on tärkeää pitää kirjaa kaikista kuukausittaisista kuluista. Tällä tavalla on helppo selvittää, minne kaikkialle rahaa kuluu ja mistä rahaa kannattaa alkaa ensimmäisenä säästämään. Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä ruokaostoksissa säästämiseen. 

1. Suunnittele ja osta koko viikon ruoat kerralla 

Kun suunnittelet mahdollisimman huolellisesti koko viikon ruoat etukäteen ja käyt kaupassa vain kerran viikossa, rahaa säästyy yleensä jo siinä, että heräteostoksia tapahtuu vähemmän ja samalla et tule ostaneeksi liikaa ruokaa, jolloin moni tuote voi päästä pilaantumaan, kun ne unohtuvat kaappien perukoille. 

2. Päästä sisäinen tarjoushaukka valloilleen 

Kun seuraat ruokakaupan tarjouksia ja ostat myös lähellä viimeistä käyttöpäivää olevia tai parasta ennen päivämäärän ohittaneita tuotteita, voit säästää kuukaudessa useiden kymppien edestä rahaa. 

3. Mene kauppaan ilman lapsia 

Kaupassa käynti tapahtuu huomattavasti nopeammin ja yleensä myös edullisemmin, kun jätät lapset kotiin puolison kanssa. Näin vältät esimerkiksi turhat herkut tai heräteostokset, joita lapsesi saattaa ruinata, mutta samalla pystyt myös keskittymään järkevämpien ostopäätösten tekemiseen. 

4. Leivo ja laita ruokaa itse 

Säästät pitkän pennin, kun leivot ja teet ruokaa mahdollisimman paljon itse. Einesten ja valmisruokien välttäminen on yleensä sekä edullisempaa että terveellisempää.

5. Tee mukaan eväät 

Oli kyseessä sitten lapsen harrastus, yhteinen automatka tai työt, omien eväiden tekeminen tulee aina edullisemmaksi kuin ravintoloissa, kahviloissa tai huoltoasemilla syöminen.