Paras auto lapsiperheelle – Kolme tärkeää ominaisuutta

Lapsiperheen auton valinta ei välttämättä ole aivan yhtä helppoa kuin vaikkapa pariskunnan tai yksineläjän, sillä ennen auton ostoa on kiinnitettävä huomiota useaan eri tekijään, joiden avulla voidaan varmistaa, että auto on ensinnäkin hintansa väärti ja toiseksi, että se on mahdollisimman turvallinen lapsiperheen tarpeisiin. 

Näin valitset auton lapsiperheelle

Lapsiperheen auton valitsemiseen kannattaa varata jonkin verran miettimisaikaa, jotta sopiva auto löytyisi todennäköisemmin ensimmäisellä kerralla. Aivan ensimmäiseksi autoa valittaessa tulisikin päättää, millaiseen käyttöön autoa tarvitaan ja paljonko siitä ollaan valmiita maksamaan. Tämän jälkeen auton valinnassa kannattaa käyttää hyödyksi seuraavia ominaisuuksia: 

1. Turvallisuus 

Lapsiperheen auton valinnassa kenties tärkein ominaisuus on turvallisuus. On luonnollista, että jokainen vanhempi haluaa löytää auton, jonka kyydissä lapsia on turvallista kuljettaa. Uusissa autoissa turvallisuusominaisuuksia löytyy enemmän, mutta monissa vanhemmissa automalleissa on myös hyvin varusteltuja ominaisuuksia. Eri automalleista ja niiden turvallisuudesta kannattaa siis ottaa selvää jo etukäteen.

2. Tilavuus 

Luonnollisesti auton tulee myös olla riittävän tilava, että perhe mahtuu matkustamaan autossa mukavasti. Myös mahdolliset matkatavarat ja lemmikkieläimet kannattaa ottaa huomioon autoa valittaessa. Kannattaa myös varmistaa, että takapenkiltä löytyy tilaa esimerkiksi eväiden syömiseen, pelien pelaamiseen tai muulle viihteelle – pitemmillä automatkoilla lasten viihtyvyys tekee myös vanhempien matkustamisesta huomattavasti miellyttävämpää! Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että pienikin lapsiperhe tarvitsee yllättävän paljon tilaa, sillä esimerkiksi lastenrattaat, lastenistuimet ja muut välttämättömät tarvikkeet vievät jo jonkin verran tilaa. 

3. Taloudellisuus 

Auton taloudellisuudella viitataan erityisesti moottorin kokoon sekä siihen, onko kyseessä esimerkiksi sähköauto, dieselauto vai bensa-auto. Dieselauto sopii yleensä lapsiperheille, joissa ajetaan paljon, mutta toisaalta viime aikoina dieselin raju hinnannousu ei enää tee dieselautoista itsestäänselvyyksiä. Ennen auton valintaa kannattaakin suorittaa huolellinen vertailu siitä, millainen auto on kaikkein taloudellisin.