Vinkkejä suuriin hankintoihin

Jokaiselle perheelle tulee väistämättä jossakin kohtaa vastaan se tilanne, että pitäisi tehdä vähän suurempi hankinta. Voi olla, että auto jämähtää tien reunaan tai jää liian pieneksi kasvaneelle perheelle. Joskus taas tekee mieli saada irtiotto arjesta ja lähteä kunnon lomalle. Toisinaan taas talosta maksettava asuntolaina rasittaa taloutta. Onneksi kaikenlaiset lainat kuitenkin ovat helppo ja vakaa keino toteuttaa unelmia. Tarvitaanko sinun perheellesi asuntolaina vai remonttilaina?

Suuret hankinnat kannattaa miettiä etukäteen ja suunnitella tarkoin

Ennen kuin alkaa tekemään suurempaa hankintaa perheelleen, se kannattaa miettiä tarkoin läpi. Kannattaa esimerkiksi tehdä tarkka suunnitelma siitä, mitä hankinta kustantaa ja kuinka paljon perheellä on varaa maksaa siitä vaikkapa kuukausittain. Kun tämä on tiedossa, on perheellä hyvä lähtökohta lähteä hakemaan lainaa unelman toteuttamiseen.

Suurimman osan hankinnoista voi onneksi suunnitella hyvissä ajoin etukäteen, eivätkä ne tule yllätyksenä. Joskus saattaa kuitenkin valitettavasti tulla vastaan se tilanne, että tarve suurelle hankinnalle tulee kuin salamana kirkkaalta taivaalta. Tällöin suunnitteluaikaa ei välttämättä jää paljon, vaan hankinnan voi joutua tekemään heti siltä istumalta.

Netissä on tarjolla paljon erilaisia luottoja, joista rahan saa tilillensä heti. Näiden kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen ja niitä kannattaa vertailla keskenään. Ihan mihin tahansa ei kannata suostua, ja joskus voi olla parempi idea ottaa normaali luotto niin sanotun pikavipin sijaan, sillä näissä lopullinen hinta saattaa nousta pilviin.

Paras keino suuriin hankintoihin on suunnitelmallinen säästäminen

Jos suuri hankinta on tiedossa etukäteen, voi siihen varautua säästämällä rahaa jo hyvissä ajoin. Suunnitelmallisessa säästämisessä säästötilille laitetaan tietty summa kuukaudessa, jolloin summa loppujen lopuksi kasvaa tarpeeksi suureksi siihen, että unelmaan on varaa. Tällainen ei tietenkään kaikkein suurimpien hankintojen kanssa toimi, mutta on hyvä alku myös niihin.

Suuri hankinta kannattaa vertailuttaa

Ennen kuin tekee suinpäin mitään ostoksia perheessä, kannattaa hinnat aina kilpailuttaa keskenään. Tähän on nykyään onneksi tarjolla mahtavia ilmaisia työkaluja, jotka tekevät vertailun puolestasi. Tällöin rahaa ei kulu turhaan sellaiseen, jonka olisi saanut edullisemmin muualta.